25.10.08 VI Nit Literària i Musical del Sol del Solsonès

El passat dia 25 d’octubre es va celebrar la 6a Nit Literària i Musical del Sol del Solsonès al teatre comarcal de Solsona. Hi varen assistir sobre unes 200 persones.

Entre les autoritats assistents hi havia el Sr. Xavier Jounou, alcalde de Solsona, el Sr. Marià Chaure, president del Consell Comarcal del Solsonès, la Sra. Teresa Marfull, directora de la FECAFAMM de Catalunya, el regidor d’Acció Social i Ciutadania, Sr. David Rodriguez i el regidor Sr. Josep Antoni Peregrina.

La Nit del Sol s’emmarca dins dels actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. És una tradició que es ve celebrant a Solsona amb molta motivació i sensibilització. Un dels punts fonamentals és la participació de grups musicals, poetes, cantants i corals, com tot seguit podreu veure en les següents fotos de cada participant.

El Sol del Solsonès està molt agraït per tots els col•laboradors, participants, autoritats i públic. Remarquem que és molt bonic que hi participi molta joventut. Amb fe i esperança retrobem-nos tots el proper any.

Volem donar les gràcies a Joieria i rellotgeria Cal Ester, al forn Cal Jaumet i Cal Candi per la seva col·laboració.


Els presentadors Núria Bonet i Ramon Segués

Xavier Jounou, alcalde de Solsona

Teresa Marfull, directora de la FECAFAMM (Federació catalana d’associacions de familiars i persones amb problemes de salut mental)

El grupÁTIC (B) format per Josep Conella, Elisa Buil, Conxita Flores, Àlex Aranda, Cristian Aranda, Toni Armengol i Josep Simó interpretaren "No dudaria" i "Isla de Palma".

Una de les veus més incondicionals de la Nit del Sol, Leonor Manau, va interpretar "Se'n va anar"

Álex González, un home polifacètic, estimat pels moments que dóna al Club Social del Sol, va llegir un dels seus poemes "Dedicat a Loli".

"Canço europea", "Perolet" i "Moliendo café" van ser alguns dels temes que van interpretar els alumnes de l'escola Municipal de Música de Solsona.

Mare i filla i un piano. La Tate Gualdo i Natàlia Pujol, plegades interpretant "Tristesa". Després la Tate en solitari, va interpretar "Poesia secreta"

Jordi Cardona, fidel col.laborador de la Nit del Sol, ens va transportar a temps passats quan el cel era frontera entre regnes cristians i Al-Andalus, amb la narració "Qüestió de prioritats", acompanyat a la guitarra per Marc Montraveta.

Foto del públic

Les alumnesde l'Àtic, Eva Ruíz i Núria Torremorell, van interpretar "Stairsway to heaven".

L'Eva Ruíz, en solitari, va oferir "Meditacions guitarrístiques".

Mònica Mendoza, Marc Montraveta i Teresa Gonzàlez, formen el grup AKUSTIX, i van oferir "Nothing else matters" i "Fallling slowly".

Els familiars són una peça clau per als malalts. La Rosy Ferrer n'és una i des de fa anys lluita per millorar la situació d'aquest col·lectiu, els malalts. Ella va llegir: "Dicen de ellos".

La Coral Estel va cloure la nit amb la interpretació de "La gavina" i "La bella Lola" sota la direcci´po de Mn. Joan Clos. Fins i tot van fer un bis, convidant al public a cantar també, al so d'"El meu avi".

Enric Serra, president del Sol del Solsonès

Marià Chaure, president del Consell Comarcal del Solsonès.

Entrega de premis